Golvlist på klinker

Klinker är ett väldigt slitstarkt material som passar utmärkt att lägga som golv i valfritt rum. Plattorna finns att köpa i en mängd olika varianter när det kommer till storlek, färg och mönster. På grund av det breda utbudet och möjligheten att mixa flera olika sorters klinker så kan du enkelt få till en helt egen stil i ditt hem. Förutom att läggas som golv så kan man även fästa klinker på väggar om man skulle vilja det, vilket passar utmärkt i till exempel ett badrum. När man har lagt klinker så är det viktigt att man lägger fog efteråt för att få en snygg finish.

>> Köp dina golvlister hos Byggmax

Precis som när du lägger andra golvsorter så kan det vara snyggt att fästa en golvlist för att dölja eventuella glipor som kan bli mellan golvet och väggen. Listen kan du då fästa med antingen spik, skruv eller med hjälp av en stiftpistol. Man kan även köpa lister som även de är gjorda i klinker och dessa fäster man då på samma sätt som man fäster golvet i sig.

Om du väljer att klä både vägg och golv med klinker så är dock en golvlist inte ett måste. Samma sak gäller om du klär golvet med klinker och väggen med kakel. Men tycker du att det blir snyggare med en list, eller om du inte får till skarven som du vill så kan du sätta dit en. Vanligast är dock att man istället lägger en rand med silikon längst kanterna i rummet.